Retete

Fii un gurmand desavarsit! Ouale de prepelita sunt folosite de catre marile bucatarii ale lumii pentru a satisface cele mai rafinate gusturi..

Browse in : All > Oua de prepelite > Retete

Note: when you create a new publication type, the articles module will automatically use the templates user-display-[publicationtype].xd and user-summary-[publicationtype].xd. If those templates do not exist when you try to preview or display a new article, you'll get this warning :-) Please place your own templates in themes/yourtheme/modules/articles . The templates will get the extension .xt there.

Title: Ghiveciul balaurului

Date: April 12, 2005 3:19:24 PM or Tue, 12 April 2005 15:19:24

Summary: 

Body:  Ingrediente pentru 4 portii:
150 g ardei gras
50 g slanina afumata
150 g rosii
10 g boia dulce de calitate superioara
150 g carnati proaspeti afumati
8 oua de prepelita
100 g ciuperci
1 catel de usturoi
50 g mazare verde, proaspata
sare, boia de ardei iute dupa gust

Pregatire:
Legumele se spala cu grija, ardeii grasi fara cotor se taie rondele, ciupercile si rosiile se taie felii, carnatii se lasa 1 minut in apa fierbinte sarata, astfel se indeparteaza mai usor membrana si se taie rondele. Ouale de prepelita se introduc in apa clocotita si se fierb 5 minute, apoi se racesc si se decojesc. Slanina afumata se taie cubulete iar ceapa marunt, usturoiul se zdrobeste.

Preparare:
Cubuletele de slanina se topesc, in untura ramasa se rumeneste ceapa, se adauga ardeii grasi, se sareaza si se calesc 4-5 minute, apoi se presara cu boia, se amesteca, se stinge cu 100ml apa, se fierbe in clocot pana se evapora apa. Atunci se adauga ciuperciile, iar dupa cateva minute, mazarea verde, usturoiul zdrobit, rosiile, ouale de prepelita si carnati si se inabusa timp potrivit. Se poate servi asa ca atare, sau cu garnitura de orez, eventual cu cartofi natur cu patrunjel.


Notes: 

More fields may be available via dynamicdata ..