Select Page

Cure de tratament cu ouă de prepeliță

Reteta cura oua de prepelitaLa începutul toamnei, organismul nostru fiind lipsit de ajutorul nutrienților pe care îi obține vara din fructe și legume, trebuie să lupte singur împotriva tuturor factorilor de stres. Medicina tradițională chineză ne prezintă trei remedii naturale care sunt considerate adevărate elixiruri ale tinereții: ouăle de prepeliță, veninul de viperă și rădăcina de ging-seng. Ce nu se face cunoscut despre ouăle de prepeliță este faptul că acestea revitalizează organismul, întăresc sistemul imuntar, fiind extraordinar de benefice copiilor.

Datorită calităților deosebite de care acestea dau dovadă, s-au făcut studii medicale în urma cărora s-au stabilt cure cu ouă de prepeliță pentru mai multe afecțiuni. Tratamentul cu ouă de prepeliță este recomandat în special persoanelor care au un stil de viață dezordonat, iar regimul lor alimentar este unul deficitar.

Pentru a putea beneficia de toți nutrienții de care avem nevoie, ouăle de prepeliță trebuiesc să fie consumate crude, de preferabil cu gălbenușul întreg, iar persoanele care nu prea agrează această metodă pot să le amestece cu suc de fructe, sau cu miere. În timpul curelor este recomadat să se elmine din alimentație cafeaua, iar micul dejun să fie servit după circa 2:30 ore de la administrarea ouălelor (excepție pot face persoanele care suferă de anemie sau cele care au boli digestive, iar în cazul acesta se poate consuma micul dejun în 30 de minute). Recomandarea de a fi consumate crude vine datorită faptului că orice aliment care trece printr-un proces termic, iși pierde din vitaminele și mineralele pe care le are în stare crudă.

Curele se împart în două tipuri, cura de 120 de ouă de prepeliță cu durată de 25 de zile și cura de 240 de ouă cu durată de 49 de zile. Într-o carte despre Creșterea prepelițelor publicată de Editura Alex-Alex se prezintă un plan pentru aceste cure:

  • Prima zi:   3 ouă
  • A doua zi: 3 ouă
  • A treia zi:  4 ouă
  • A patra zi: 5 ouă
  • Apoi până la finalul tratamentului câte 5 ouă pe zi.

În cazul copiilor curele se întind pe mai multe zile, deoarece este recomandat să se conume de către copii mai puține ouă pe zi. În funcție de vărstă și de greutate, se pot administra câte 1,2,3 ouă de prepeliță pe zi. În cele ce urmează o să prezentăm o listă cu anumite afecțiuni medicale și cu numărul de ouă de prepeliță pe care trebuie să le consumați pentru a ajuta organismul să se vindece.