Select Page

Oul de prepeliță

Având în vedere faptul că foarte multe persoane se plâng de calitatea anumitor alimente din comerț, în ultimii ani s-au căutat metode de a putea obține hrană de cea mai bună calitate. Tot mai mulți fermieri au luat decizia să-și crească viețuitoarele cât mai natural, astfel s-au dezvoltat si micro-ferme specializate în creșterea unui anumit tip de viețuitoare. În acest articol vom vorbi despre ferma de prepelițe, mai exact ne vom axa pe calitatea oului de prepeliță.

Daca ar fi să comparăm oul de prepeliță cu cel de găină, am putea spune ca raportul ar fi cam de 4 ouă de prepelită la un ou de găină. Diferența nu constă doar în mărimea acestora, ci și în aportul de vitamine și minerale. Oul de prepeliță, comparativ cu cel de găină, conține un nivel ridicat al elemente nutritive ce au rol esențial în menținerea sănătății, aici putem aminti :  vitamina A ( de două ori mai mare), B1 ( de aproximativ patru ori mai mare )B2, B3, B9, B12, D, E, K, calciu, de două ori mai mult fier, magneziu, fosfor, etc.

Consumul de ouă de prepeliță este recomandat persoanelor care au colesterolul ridicat, deoarece acestea cresc nivelul HDL, astfel reușim să ținem sub control riscul bolilor cardio-vasculare și putem ajuta la prevenția accidentelor vasculare cerebrale.

Datorită acestor elemente nutritive ridicate, medicina naturistă a realizat chiar și anumite scheme de tratament pentru vindecarea unei game largi de suferințe, precum : afecțiuni cardiovasculare, pulmonare, afecțiuni ale ficatului și ale tranzitului intestinal, etc. Citind mai multe articole de specialitate din România , am descoperit un website, de profil, care a preluat anumite informații nutriționale de pe website-ul Departamentului de Stat pentru Agricultură SUA. Analizând mai multe rapoarte ale cercetătorilor americani, am decis sa prezint un tabel comparativ ale valorilor nutriționale ale ouălelor de prepeliță și de găină.

 

Analizând atent tabelul comparativ, observă faptul că diferența între ouă este destul de mare. Oul de prepeliță are un procentaj aproape dublu de vitamine și minerale. Se remarcă mai cu seamă vitaminele din gama B, unde găsim un nivel foarte ridicat.

Datorită acestor calități nutritive și a modului în care sunt crescute păsările pentru a oferi acest randament, oul de prepeliță este puțin mai scump decăt cel de găină. Referitor la curele de tratament cu ouă de prepeliță, vom realiza un articol special, în care vom prezentă modul în care se administrază aceste ouă și cât ar dura anumite cure, pentru a trata o gamă variată de afecțiuni medicale.

Valorile sunte exprimate pentru 100g de produs, crud: