Select Page

Carnea de prepeliță

Trebuie să recunoaștem faptul că, noi românii, sunte un popor foarte gurmand. Încă din cele mai vechi timpuri, carnea de vânat fost considerată una din cele mai gustoase tipuri de cărnuri la nivel global. Desigur, nimeni nu contestă faptul că și puiul de la magazin este destul de bun, dar gândindu-ne la alimentația acelor păsări și la injecțiile pline cu hormoni de creștere cu care sunt bombardați, vom analiza mai atent ceea ce alegem să consumăm. Nu de puține ori, întâmplător, s-au descoperit dereglări hormonale ale copiilor, iar medicii le-au asociat cu consumul de alimente modificate genetic.

Familiile care înteleg importanța alimentației sănătaoase, au încercat deja să înlocuiască produsele care pun în pericol sănătatea, cu o hrană crescută natural, fără nici un pic de chimicale. Printre alimentele sănătoase se numără și carnea de prepelița. Gustul acestei cărni se aseamănă foarte mult cu cel al fazanului, iar hrana pe care noi o oferim păsărilor noastre, este obținută din cereale crescute local, calciu pentru animale (furajer), proteină vegetală și premix vitamino-mineral pentru a le oferi aportul zilnic de minerale.

Carnea de prepelită se poate pregătii în orice mod vă trece prin minte. Nouă spre exemplu ne place să încercăm tot felul de rețete culinare mai deosebite. Vă prezentăm doar câteva dintre rețetele care sunt realizate de către familia noastră: pastramă de prepeliță, prepelită la cuptor cu legume, prepeliță marinată făcută pe jar, tochitură de măruntaie de prepeliă, prepeliță afumată, și lista poate continua, dar nu dormim să va deschidem apetitul:D.

Dacă am prezentat carnea de prepeliță din punct de vedere gastronomic, zic sa aruncăm o privire și asupra valorilor nutriționale ale acesteia, deoarece este o carne foarte sănătoasă, ce oferă un aport mare de vitamine și minerale. Analizănd același website pe care l-am studiat pentru a ne informa cu privire la beneficiile oului de prepeliță, vom descoperi faptul că 100 de grame de carne de prepeliță oferă mult mai multe vitamine și minerale decât aceeași cantitate de carne de găină (chiar dacă este crescută natural –  găină de casă). Pentru a putea vizualiza mai bine nutrienții conținuți de amândouă, vom prezenta aceste informații într-un tabel.

Din tabelul alăturat se poate observa cu ochiul liber diferențele valorilor nutriționale ale celor doua tipuri de carne. Nu putem să ne raportăm la puiul din comerț, deoarece aceeia au o creștere accelerata fiind destinați vânzării rapide.

Ca și diferente majore putem nota următoarele: conține mai mulă proteină, nivelul de fosfor este aproape dublu, conține cu 400% mai mult fier, aportul de vitamine este vizibil crescut.

Având în vedere calitățile nutriționale deosebite ale acestui tip de carne, medicina naturistă recomandă consumul saptămânal de carne de prepeliță. Vă asigurăm de faptul că organismul dumneavoastră va fi mult mai protejat, iar cu siguranță mesele pe care le veți organiza în familie, nu vor fi trecute cu vederea de nici unul dintre invitați. Trebuie să recunoștem și faptul că pretul unui kg de carne de prepeliță este mai ridicat decat prețul unui alt tip de carne din comerț, dar daca ne gândim la beneficiile majore pe care le are asupra sănătății familiei noastre, vom observa că merită fiecare bănuț în plus.

Pentru orice informație suplimentară vă rugăm să ne contactați.

Valorile sunte exprimate pentru 100g de produs, crud: